JT Metal Arts

Een ambachtelijk familiebedrijf gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Artistieke uiting in metaalkunst:De artiest en de smeder

JT Metal Arts vervaardigt decoratie voor binnen en buiten, vuurkorven en metalen silhouet poorten. Tony Allart en zijn partner Jorinde Lannau zorgen voor een perfecte fusion tussen ambacht en creativiteit. Terwijl tekenen, schilderen en fotografie reeds op vroege leeftijd een passie was voor haar, was bij hem alles in functie van constructie.

Het perfecte team om bijzondere creaties te maken!


Kunst en ambacht smelten samen en vormen unieke en sfeervolle decoratie voor binnen en buiten.


Metalen silhouet als tuindecoratie

Maak kennis met onze

Vintage kindjes met hun boerderijdieren

Geef een lieflijke toets aan jouw tuin met deze retro stalen silhouetten!

Deze schattige kindjes en hun dierenvriendjes zijn handmatig (zonder computergestuurde laser) uitgesneden met een plasmabrander uit 4mm stalen platen. Waarom 4mm? Dit zorgt niet alleen voor een robuuste uitstraling, het werkje zal ook een leven lang meegaan. Wij bieden alleen maar kwaliteit aan!

We zorgen voor een perfecte afwerking: Door de silhouetten te ontbramen en op te slijpen, kan men zich geen pijn doen aan scherpe randjes. In de laatste fase worden onze vintage silhouetten gezandstraald, zodat het werkje gelijkmatig kan roesten. Deze rood-roestige kleur vormt een stijlvol contrast met de groene achtergrond van jouw tuin.

Laat onze vintage kindjes een glimlach toveren op jouw gezicht!

Alle items kunnen in ons atelier afgehaald worden. Toch liever laten leveren? Stuur ons even een mailtje, want een grote silhouet kan niet via een pakketdienst verstuurd worden. We bekijken dan samen met jou hoe we jouw bestelling tot bij jou krijgen.

Vuurkorven

Maak kennis met

De Vuurbol

Creëer een wow-effect in jouw tuin!

Onze custom-made en unieke vuurkorven zijn echte sfeermakers. De Vuurbol heeft zijn naam te danken aan zijn bolvormig uiterlijk. Deze vorm maakt ze een decoratieve aanwinst voor elke soort tuin. Zet je knusjes neer bij een van onze vuurbollen tijdens een last-minute barbecue op een late zomeravond of rooster in het gezellige warme vuur enkele zoete marshmallows in putje winter.

Zo zijn onze vuurkorven in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Hou je van een knetterend houtvuur? Of ga je voor het gemak met een vuurkorf op gas? Ook een vuurbol met verlichting is geen probleem. Dit maakt een opstelling binnenshuis mogelijk of garandeert een gerust hart in een tuin met kleine kinderen. De combinatie van verlichting of vuur met uit metaal gebrande patronen, taferelen of beelden zorgen voor een sfeervol lichtspel. Deze handgemaakte outdoor sfeerscheppers kunnen besteld worden in verschillende maten: 600mm – 900mm – 1200mm, gaande van 6mm tot 8mm dik staal. 

Wij maken het voor jou!

Unieke Metalen Poorten

Coming soon!

Hoe gaan we te werk?

Laat je betoveren door onze unieke creaties in onze webshop!
Toch liever iets op maat? Geen probleem!

Contacteer ons met uw idee: dit kan iets algemeen of heel concreet zijn.

Op basis van uw informatie maken wij een design.

Na uw goedkeuring en eventuele aanpassingen maken wij het kunstwerk:
de creatie wordt op het metaal (de vuurkorf, wanddecoratie of poort) getekend en daarna uitgebrand.

Het werk wordt volledig afgewerkt naar gelang de bestemming:
ontbramen, zandstralen, coating, verlichting, enz.

Als het werk klaar is kunt u dit zelf afhalen of laten leveren.
Bij afhaling geniet u van 5% korting voor onze vuurkorven!

Heeft u nog vragen? Contacteer ons nu! We staan altijd voor u klaar!