Special Olympics is een internationale beweging die door sport de levens van mensen met een verstandelijke beperking dynamiseren. Vandaag heeft Special Olympics Belgium 15.600 atleten onder haar vleugels en organiseert het jaarlijks de Nationale Spelen, die afwisselend in Vlaanderen, Wallonië en in Brussel plaatshebben.

Voor de volgende Spelen, heeft deze fantastische organisatie een custom-made vuurkorf bij ons besteld. Wij zullen hun logo uitbranden op een vuurbol met diameter van 1200mm. We branden door een stalen huid van maar liefst 8mm dik! Dit robuuste werk zal naar schatting een uiteindelijk gewicht hebben van ongeveer 288kg.

Let's get started!

Special-Olympics-Belgium-Logo

We maken twee ontwerpen en stellen deze door middel van een computer schets voor aan de klant. De ene schets is een perfecte replica van het logo, bij de tweede vermelden we “Special Olympics Belgium” boven het logo. De klant gaat voor eenvoud en kiest voor het eerste ontwerp.

We zetten de stalen bol van 1200mm op onze werkplek in de atelier. Nu kunnen we het logo tekenen op de stalen bol!

Bij dit project is het weergeven van symmetrie en correcte verhoudingen essentieel. We meten, berekenen, tekenen en passen aan, totdat we tevreden zijn met het uiteindelijke ontwerp.

Tekening op vuurbol special olympics

Als de tekening erop staat, kunnen we beginnen met uitbranden…

vuurkorf vuurbol special olympics jt metal arts
vuurkorf vuurbol special olympics jt metal arts
vuurkorf vuurbol special olympics jt metal arts

.. Et voila!

De Special Olympics Vuurbol is klaar om de olympische vlam te laten schitteren!

vuurkorf vuurbol special olympics jt metal arts

Update: Onze vuurkorf op nationale televisie

Onze vuurkorf was te zien in het Journaal van 19u op VRT op 10 mei 2021!
Bekijk het fragment hieronder!